Gezond Eten

Sport en Voeding

Voeding en Gezondheid

Voeding van wezenlijk belang om je lichaam gezond te houden. Helaas hebben wij in onze maatschappij veel ‘voedingsproducten’ die het tegenovergestelde veroorzaken. Doordat aan veel voeding onnatuurlijke supplementen worden toegevoegd, veelal om op goedkope wijze een smaakvol product te maken, ontstaat een voedingsstof die op termijn tot lichamelijke klachten lijdt.

PiT PeperKlachten kunnen van uiteenlopende aard zijn. Een willekeurige greep er uit: Lusteloosheid, vermoeidheid en obstipatie zijn relatief onschuldige gevolgen van slechte voeding. Op langere termijn komen zelfs dodelijke varianten voor: Hart- en vaatziekten, Overgewicht/Diabetes, Dementie / Alzheimer / Psychische aandoeningen, Kanker, Longziekten, Reumatische aandoeningen / Auto-immuunziekten.

PiT PeperDeze chronische laaggradige ziektebeelden zijn voor 70% voedingsgerelateerd ziektebeelden, wat betekent dat (onjuiste) voeding voor 70% deze ziektebeelden veroorzaakt.

Hoe dan?

Petra van Bergeijk is gecertificeerd voedingsadviseur volgens de Orthomoleculaire voedingsleer. Volgens deze voedingsleer is een op maat geschreven voedingsplan de oplossing.

Lees hieronder hoe dit voor jou van toepassing kan zijn.

Gezond Eten: Kaas Vis

Veel gestelde vragen over voeding en voedingsleer

Klik op één van de vragen om het antwoord te lezen. Staat je antwoord er niet bij? Neem contact op met Petra.

 • Hoe werkt het?
  Het werkt in een stappenplan. Eerst een uitvoerige intake ter inventarisatie van de klachten en wensen. Hierbij hoort een gestructureerde vragenlijst, wegen en meten. Na analyse wordt een afspraak voor het voedingsadvies ingepland die in een proeftijd wordt toegepast.
  Gebruikelijk is een vervolgconsult na 3 weken om het verloop optimaal te begeleiden.
 • Is dit een dieet?
  Nee. Het woord dieet is op de orthomoleculaire voeding niet van toepassing. Het is meer het veranderen van een voedingspatroon, een omslag in het denken en eten om het lichaam op te bouwen en goed te onderhouden.
 • Eet ik dan alleen ‘alternatieve dingen’?
  Nee, de adviezen zijn gebaseerd op reguliere levensmiddelen, maar dan wel alleen die, die bij jou passen!
 • Wat is de relatie tussen voeding en sport?
  Gezond eten is natuurlijk erg belangrijk. Maar om vervolgens 'op de bank te zitten' is een slechte combinatie. Petra van Bergeijk biedt de combinatie om jouw persoonlijke doelstelling te behalen door de pakket van op elkaar afgestemde trainingen en een gezonde voeding. Lees hier meer over Personal Training.
 • Hoe lang duurt een consult?
  Het eerste consult neemt circa 1 ½ uur tijd in beslag. Het voedingsadvies wordt na afloop van het gesprek uitgewerkt en aangeleverd.
 • Hoe verloopt het consult in verband met corona?
  Een consult kan eenvoudig worden gehouden met het respecteren van de 1,5 meter afstand en de overige RIVM-richtlijnen. Natuurlijk kan ook gekozen worden voor een consult per internet (video chat). Dit geschiedt in overleg.
 • Zijn de kosten te declareren bij de ziektekosten verzekering?
  Ja, er zijn meerdere verzekeringsmaatschappijen die in hun aanvullende polis hier mogelijkheden voor bieden. Raadpleeg hiervoor de verzekeraar.
 • Wat kost een voedingsadvies?
  De intake, de uitleg van het voedingsplan, het voedingsadvies zelf heeft een vaste prijs van € 95,=. Indien nodig kunnen vervolgafspraken worden gemaakt. Deze kosten € 65,=.

PiT Peper PiT-TiP: Gezond 'tussendoortje' is vers of gedroogd fruit!