user_mobilelogo

PiT-tig NIEUWS

PiT-tig nieuws over Pit-Sportief - Petra van Bergeijk

PiT-tig NIEUWS

Naar Overzicht

Buiten trainen

Onder begeleiding van een Personal Trainer

Het is tegenstrijdig. De winkels mogen weer open op afspraak, de kappers en masseurs mogen weer aan de slag, maar de de Personal Trainingsstudio’s, blijven gesloten voor het geven van binnen trainingen 1 op 1, op afspraak.

Personal Training Studio’s vallen onder dezelfde noemer als de sportscholen. Voor beide gelden dezelfde regels. Het geven van binnen trainingen mag niet. Het tegenstrijdige zit in het feit dat al jaren geleden is bewezen dat sporten bijdraagt aan verhogen van je weerstand tegen ziektes. En dat sporten mag nu net niet. Tenminste, het mag nu niet binnen of in groepen groter dan 4 personen.

Wat dan wel?

De oplossing is daarom eigenlijk simpel: Buiten trainen. Het is volledig volgens de corona-eisen wanneer dat gebeurt in de bekende één op één situatie. Dus jij en de trainer. En nu dat is nu ook toegestaan met een groepje tot max 4 personen.
Weet je dat je buiten met eenvoudige hulpmiddelen al heel veel goede oefeningen kunt doen? Het spreekt dat je daarbij wel de juiste begeleiding nodig hebt, maar de vaste klanten van PIT-weten dat ze daar wel goed mee zitten.

Is dat niet koud buiten?

Deze vraag is het meest voor de hand liggend voor mensen die niet of zelden buiten trainen. Het antwoord hierop is dat het wel meevalt. Natuurlijk, als je start, kan het even fris zijn. Daarom heb je kleding met lange mouwen en lange broek aan. Maar trek deze in laagjes aan. Voor je het weet, werk jij je in het zweet en gaan de eerste laagjes uit. Onder gelijke omstandigheden zou je in de overdekte trainingsruimte de airco willen aanzetten. Dat is nu niet nodig. En de temperaturen buiten gaan ook langzaam weer omhoog, nu het voorjaar is.
We blijven natuurlijk wel realistisch. Als het giet van de regen, of bij ‘noodweer’ gaan we niet naar buiten; dan verplaatsen we training naar een beter moment.

Proberen?

Vind je het wel een leuk idee, maar is het ook spannend om het eens te proberen? Spreek eens een proeftraining af, dan zul je zien dat het best wel stoer is om gewoon buiten te trainen. Neem contact op met Petra.

Personal TrainingenVraag proeftraining aan
Personal Training in de stad met PiT-SportiefPersonal Training in de stad met PiT-Sportief