PiT-sportief koopt eigen trainingslocatie

PiT SPORTIEF KOOPT EIGEN PAND

6 oktober 2020

De bouw kreeg een vliegende start

Petra Van Bergeijjk zoekt vloerstalen

Met de ervaring van Van Rij Timmerwerken, is de verbouwing in goede handen.

In de week direct na de oplevering werden de eerste werkzaamheden ontplooid.
Het bleef niet alleen bij de snelle start; de hele bouw gaat voorspoedig.
Naast bouwkundige beslissingen moet Petra een volledig nieuwe inrichting samenstellen. Dat geldt voor meerdere ruimtes en verschilllende toepassingen. Er moeten veel keuze gemaakt worden die allemaal op elkaar zijn afgestemd om het hele pand één warme maar praktische uitstraling te geven. Uiteraard gaat het gewone werk ook door...

Vloeren, wanden, tussenwanden ...

Techniek verdwijnt achter muren en plafondBij een verbouwing met hoogwaardige installaties, verdwijnt veel van de werkzaamheden achter de muren, in de vloer en boven het plafond.
Haast jammer dat je straks niet meer ziet hoeveel moeite er gedaan is om deze lege winkelruimte bouwkundig om te toveren tot een geschikte, moderne locatie om te sporten. Maar daar draait het niet om. De sporter moet plezierig kunnen trainen en het moet op een veilige, verantwoorde wijze geschieden.

Wat gaan we doen?

Gezonde voedingDe nieuwe video vertelt over de relatief nieuwe ándere dienstverlening: het geven van voedingsadviezen. Dit doet Petra onafhankelijk van de sportactiviteiten. Niet iedereen is er van op de hoogte dat je voor veel vage lichamelijke klachten niet direct bij de dokter een pilletje moet vragen, maar dat je vaak eerst eens moet kijken naar je eetgedrag. Inmiddels zijn verschillende mensen door Petra succesvol geholpen.
Lees hier meer over de voedingsadviezen

Deze nieuwste video toont natuurlijk de ontwikkelingen aan de Van Baerlestraat 201. Verder wordt ingezoomd op Petra van Bergeijk. Aan haar werd gevraagd waarom ze voor deze locatie koos en wat haar plannen zijn. 

1 september 2020

Pfffft... het papierwerk zit er op!

Stapels papier bleven komen ....Tijd voor een klein feestje. De oplevering van mijn pand aan Van Baerlestraat 201 heeft plaats gevonden. 

Een bedrijfspand kopen van de Gemeente is een verhaal apart. Ogenschijnlijk eindeloze stapels papier moesten worden ingevuld, plus vele online documenten. Ook de banken wisten van corona-gekkigheid niet wat ze allemaal extra moesten hebben.😉 Het bracht tot vier keer méér papierwerk met zich mee dan bij het kopen van een particuliere woning.
Deze fase is nu achter de rug.

Nu kan het echte werk starten!

BloemenSinds mijn vorige nieuwsbrief is in korte tijd heel veel gebeurd. Natuurlijk de oplevering van het pand. Graag had ik hierbij een groep mensen uitgenodigd om dat samen te vieren. Maar tja, corona….
Gelukkig bestaat deze blog en de video, dus iedereen kan de ontwikkelingen volgen. Dank jullie wel voor de leuke en spontane felicitaties die ook nu weer kwamen.
We zitten niet stil. Kijk snel wat de laatste ontwikkelingen zijn geweest.

Van dik hout zaagt men planken...

KozijnenZagenDe lege hal krijgt nu langzaam aan duidelijke contouren. Natuurlijk zijn de eerste elementen die worden aangebracht het meest zichtbaar. De verbouwing gaat nog zeker weken duren. Niet alleen worden er muren geplaatst, ook het hele installatiewerk moet worden herzien. Bovendien zijn de levertijden van specialistische materialen soms lang. Daarnaast kunnen verschillende maatwerk-aanpassingen pas worden ingemeten als andere fases gereed zijn. Dit is gelukkig vooraf voorzien. 

ThumbnailVideo02

10 augustus 2020

Dank jullie wel voor de leuke reacties!

Petra van Bergeijk PortretOnlangs stuurde ik mijn eerste nieuwsbrief. Jullie reacties stimuleren en motiveren mij om dit bijzondere traject van de verbouwing en verhuizing in te gaan. hierbij mijn eerste video over de ontwikkelingen rond de Van Baerlestraat 201. Met korte 'vlogs' krijg je een beeld van de ontwikkelingen. Er moet zoveel worden geregeld,...  Het is erg plezierig dat de betrokken leveranciers erg positief staan tegenover dit project en op een enthousiaste, zakelijk-positieve wijze meedenken!

De eerste beelden...

Het is natuurlijk niet mogelijk om iedereen tussen de verbouwing door uit te nodigen om de voortgang te tonen. Om die reden plaats ik korte video-impressies. Ik probeer hiermee alle belangstellenden op de hoogte te houden.
Wanneer er vragen zijn, laat het mij weten, mogelijk is jouw vraag een onderwerp in één van de volgende video's!

Naar video

23 juli 2020

Opmeten van de ruimte

Het pand is nog volkomen leeg. Ergens in de hoek staat een toiletruimte, een meterkast en een pantry. Allemaal nieuw, maar helaas geplaatst op een onhandige plek. De hele plattegrond van de voormalige winkel wordt opnieuw ingedeeld. Alles wat je nodig hebt in een PT-studio moeten we na de oplevering aanbrengen.
Met medewerking van de makelaar mochten we met de aannemer Peter van Rij al vast wat maten opnemen zodat het bouwmateriaal kan worden besteld. 

Oplevering van het pand

In overleg met verkoper (Gemeente Vlaardingen), makelaar en notaris, is de oplevering vastgesteld op 21 augustus 2020. Daarna kunnen we helemaal los met de verbouwing. Hoewel...? In deze tijd van corona-maatregelen is het allemaal wat moeizamer 'schakelen'. Levertijden lopen enorm op. Reeds nu is de verwachting dat we onder gunstige omstandigheden voor de jaarwisseling over kunnen naar de nieuwe trainingsruimte.Tot die tijd houden we jullie hier op de hoogte van de ontwikkelingen.

Situering VanBaerlestraat

De nieuwe trainingsruimte komt in de voormalige winkelgalerij tussen de flats in. Het bestemmingsplan voor de panden is gewijzigd naar 'zorg, sport & dienstverlening'. Dus hier zit PiT als geroepen. Zie rood kader.

opmeten01

Hier is zichtbaar dat er nog het één en ander moet gebeuren voordat de ruimte een sportvoorziening is.

opmeten

De eerste schetsen van de plattegrond worden ter plaatse bijgewerkt.

13 juli 2020

Yes! Mijn Grote Droom kan nu in vervulling gaan.
Op deze foto is te zien dat ik het koopcontract teken van de ruimte die binnenkort wordt getransformeerd tot mijn eigen Personal Trainingsstudio!

Petra van Bergeijk (PiT-Sportief) tekent het koopcontract bij de makelaar

1.
Getekend!

Het koopcontract is getekend bij de makelaar. De financiering is rond.

2.
Oplevering!

Op de foto hierboven sta ik wel voor de deur, maar de oplevering is gepland op 21 augustus.

3.
Verbouwen

Na de oplevering moet het volledig lege pand worden verbouwd.

4.
Starten!

De planning is dat vanaf eind 2020 de eerste trainingen gegeven kunnen worden.

Wie, Wat, Waar?

Wie?

Het wordt helemaal mijn eigen trainingsruimte. Onafhankelijk van anderen, afgezien van mijn echtgenoot Arie, die hier volop bij is betrokken.

Wat gaat er gebeuren?

Deze locatie wordt volledig ingericht voor Personal Training Trainingen en Orthomoleculaire Voedingsadviezen. De trainingsruimte zal ook meer ruimte bieden voor de small groepstrainingen zoals 3B training en de Parkinson Boksgroep.

Waar gaat Pit naar toe?

Het nieuwe adres wordt Van Baerlestraat 201 in Vlaardingen (West).
Hier wordt een voormalige winkelgalerij getransformeerd naar een dienstverlenende sector. Er zijn reeds huis- en tandartsen nabij gevestigd, een fysiotherapeut, maar ook een kapperssalon en massagepraktijk. Ik verwacht dat deze combinatie synergie oplevert, zoals dat ook bij TouchFit gebeurt.

Wanneer?

Het koopcontract is getekend, de financiering is rond. De oplevering vindt plaats op 21 augustus. Daarna start de verbouwing. Uiteindelijk wordt het aan het eind van dit jaar dat ik de deuren voor mijn cliënten kan openen.

Feestje?

Ja, graag! In deze corona-tijd is het lastig om een feestje te bouwen, maar natuurlijk wil ik zoveel mogelijk mensen betrekken bij de voortgang. Natuurlijk komt er een feestelijk moment. Dat is te lezen op mijn Facebook Pagina en op mijn website. Daarnaast start ik een periodieke nieuwsbrief waar je op kunt inschrijven, dan weet je zeker dat je niets mist! Meldt je hier aan voor de nieuwsbrief.

Verder?

Wordt vervolgt…!
Zorg dat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen en meldt je aan voor de nieuwsbrief. (Onderaan deze pagina). Dan ontvang je ook informatie over de overige ontwikkelingen bij PiT-Sportief.

Nog even geduld. PiT-sportief komt hier